Nieuwsbrief – Editie 17, nov 2010

Medische apparatuur zeer welkom

Medische apparatuurOnze Vriendenkring groeit verder en als gevolg daarvan schonken een commander cialis generique paar grote Nederlandse ziekenhuizen ons afgeschreven maar nog goed bruikbare apparatuur.

Van het mba-essay.com Medisch Centrum Alkmaar mochten we twee dialysemachines en een plasmafereze-apparaat in ontvangst nemen. Het Deventer Ziekenhuis heeft ons ook nog eens twee dialysemachines geschonken. Daarnaast hadden zij een grote verrassing in petto: drie apparaten voor kunstmatige beademing en -het belangrijkste- echoscopieapparatuur voor onze kliniek in Georgië. Alle apparaten kunnen worden gebruikt voor de behandeling van zieken en medische onderzoeken. psychology-essays.com We bedanken Martin Korteweg en Gertie Rijnders van beide ziekenhuizen hartelijk voor hun betrokkenheid en hulp. We hopen natuurlijk op verdere samenwerking in de toekomst.

We zijn in dit verband nog op zoek naar een tweedehands cardioapparaat (voor het maken van hartfilmpjes). Kennen jullie misschien iemand in je omgeving die in een ziekenhuis of bij een kliniek werkt? Vraag hem of haar dan a.u.b. of hulp mogelijk is. Bijvoorbeeld door bij hun instelling na te vragen of er wellicht afgeschreven apparatuur voor ons beschikbaar is. Alvast bedankt!

USAID stapt in vrouwenproject

Zoals jullie weten, heeft Cordaid het werk in Georgië beëindigd. Dit jaar kregen we daarom de laatste financiering voor ons vrouwenproject. Cordaid heeft ons in de laatste jaren met veel enthousiasme en betrokkenheid ondersteund. We begrijpen goed dat deze organisatie nu andere landen tot haar prioriteit heeft gemaakt. We spreken onze hartelijk dank uit richting Cordaid en wensen deze goede instelling veel succes bij het voortzetten van dit belangrijke werk in andere ontwikkelingslanden. Onze speciale dank gaat uit naar mevrouw Ranchor die met veel liefde Georgische mensen hielp en het land nog steeds een warm hart toedraagt.

Vaarwel Cordaid dus, maar ons vrouwenproject is daarmee niet beëindigd. Eén van de grootste ontwikkelingsorganisatie ter wereld, USAID, was zo onder de indruk van ons project dat ze ons gevraagd hebben om nog 3 jaar een paar honderd vrouwen in de conflictregio te trainen. Tevens heeft deze organisatie financiële middelen die als startkapitaal vrijgemaakt kunnen worden zodat de vrouwen hun eigen bedrijfje kunnen beginnen.

We zijn heel erg blij met deze ontwikkeling en gaan samen met een Georgische organisatie (een Vrouwenfonds) het project de komende 3 jaar uitvoeren. We hebben nu 54 vrouwen getraind en de meesten van hen hebben ook een financiering gekregen. Kortom, we gaan gewoon dóór.

Onze oma’s doen het goed…

We zijn langs een aantal oma’s van ons Adopt A Granny-project gegaan en hebben hen gevraagd hoe het met ze gaat. De antwoorden waren totaal anders dan een paar jaar geleden. Onze oma’s doen het goed… Ze zijn blij met onze hulp en die geeft hen vooral het gevoel dat ze er niet meer alléén voor staan. Met onze ondersteuning kunnen ze meer doen en meer dingen ondernemen.

Onze blinde oma bijvoorbeeld, gaat elke week naar een zwavelbad dat goed voor haar gezondheid is. Maar ze geniet daar vooral van alle aandacht van de mensen die er werken. Iedereen helpt haar en hierdoor is elke vrijdag voor haar een hele speciale dag waar ze de hele week naar uitkijkt. Een andere oma van ons heeft het dankzij haar medicijnen veel gemakkelijker en zij heeft ook minder last van hoge bloeddruk. Hierdoor is zij beter in staat om verschillende dingen te doen.

In zijn algemeenheid eten onze oma’s beter en krijgen zij nu de medicijnen die ze nodig hebben. En dat alles dankzij onze relatief kleine bijdragen. We zijn oprecht verbaasd dat onze hulp en de aandacht van onze vrijwilligers zo véél kan bereiken… Bedankt alle mensen die hieraan bijdragen. Bedankt ook onze vrijwilligers ter plekke. We gaan hier vrolijk mee door.

En na alle oma’s hebben we er nu ook een opa bij. Hij zit in een persoonlijke situatie waar we niet aan voorbij kunnen gaan. Deze meneer is na het overlijden van zijn enige zoon helemaal alleen komen te staan. Hij is 74 jaar en oud-vliegtuigtechnicus. Nu heeft hij wel een klein staatspensioentje, maar daar kan hij nauwelijks van leven. Als jullie iemand weten die hem kan helpen, zou dat fantastisch nieuws voor hem zijn. We rekenen op jullie betrokkenheid…

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Comments are closed.