Nieuwsbrief – Editie 8, aug 2006

Nieuw project is begonnen

Tekstvak: Nieuw project is begonnen Heb je een oud mobieltje? Directe hulp werkt direct Studiefinanciering vanuit het hart Dat loopt op rolletjes… ‘Het is net of wij elkaar al heel lang kennen…’

Een aantal vrienden van SVVG hebben samen met bestuursleden een projectvoorstel ontwikkeld om kansarme vrouwen in Georgië te helpen om een eigen bedrijfje op te zetten waarmee ze eigen financiële onafhankelijkheid op kunnen bouwen.

Deze vrouwen komen writingyouressay.com uit zwakke sociale milieus, zijn alleenstaande moeders, vluchtelingen, vrouwen uit etnische minderheidgroepen en/of vrouwen zonder eigen http://www.cialispharmaciefr24.com/site-cialis-generique/ inkomen.

Het project begint met een training waarin vrouwen leren een idee voor een eigen bedrijfje om te zetten door hier een goed bedrijfsplan voor te https://essaysbuy.net/custom-writing-service schrijven. Daarna worden deze vrouwen gecoacht bij het opzetten van een bedrijfje en begeleid in het vinden van financiering. Dit project wordt begeleid door een projectcoördinator in Georgië. Wij hebben hiervoor een heel geschikte persoon gevonden. Wij vertellen jullie in de toekomst meer over hem.

Het projectvoorstel wordt ondersteund door Cordaid. Deze ontwikkelings- en hulporganisatie uit Den Haag heeft al een keer een project van SVVG ondersteund en nu geven zij ons alweer de gelegenheid om dit prachtige initiatief te ontplooien.

Dit project begint in september en uiteraard zullen wij jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Heb je een oud mobieltje?

Voor deze vrouwen die uit verschillende regio’s van Georgië komen moeten wij een goede communicatie opzetten. De projectcoördinator moet constant in contact met deze vrouwen blijven zodat zij snel eigen bedrijf op kunnen starten en dit verder ontwikkelen. Tevens moeten deze vrouwen met elkaar in contact blijven zodat zij ook elkaar met de kennis en de ervaring bij kunnen staan.

Hiervoor zijn wij op zoek naar tweedehands mobieltje. Heb je ergens een mobieltje liggen die je niet gebruikt of weet je iemand in jouw eigen kring die dit kan missen dan vragen wij jullie om dit aan het project te doneren. Hiervoor kun je bellen 06 20409290 of mailen georgech@planet.nl

Alvast erg bedankt voor jullie hulp.

Directe hulp werkt direct

Ongeveer een jaar geleden benaderden Georgiërs de SVVG met het verzoek om hen te helpen in de Ambrolauri-regio waar de stichting al veel projecten uitvoerde. Zij attendeerden ons op Tinatin Turdziladze (15), een meisje met kanker dat in Georgië zelf geen enkele kans had om haar ziekte te overleven. Zij had maar één ding nodig: een snelle operatie in Oekraïne. Maar, zoals vaker helaas, was er geen geld beschikbaar. SVVG heeft daarom € 400 overgemaakt uit het budget dat jaarlijks gereserveerd wordt voor dit soort verzoeken.

Daarnaast schonk de stichting Colour for Kids € 1.000 en hield vriendin van de SVVG, Engelien Veerbeek, een aantal keren hulpacties in haar woonplaats. Elders in deze nieuwsbrief haar verhaal.

Het gaat nu heel goed met Tinatin en dokters zeggen zelfs dat zij meer dan 80% kans heeft om beter te worden. Tinatin heeft zelf toelatingsexamens in een universiteit gedaan zoadat zij aan eigen toekomst kan werken. Wij hopen dat zij slaagt. Prachtig.

Studiefinanciering vanuit het hart

Nog ‘n uit het leven gegrepen verhaal van de afgelopen tijd. Een meisje uit de Ambrolauri-streek kon haar school met heel goede resultaten afmaken. Ondanks de strenge toelatingsexamens werd zij ook tot een universiteit toegelaten. Maar haar ouders hadden geen geld om deze studie voor haar te betalen. Het meisje werd vervolgens bijna ziek van wanhoop en depressie. Gelukkig heeft een vriend van de SVVG, Jos Ruijs, geld voor haar studie gedoneerd. Ze studeert nu aan de universiteit en is erg gelukkig.

Dank je wel Jos.

Dat loopt op rolletjes…

Hoera! De SVVG kreeg een hele container met 36 rolstoelen en 16 rollators van een

vriend van de stichting. Bedankt Mike Hirschler.

De SVVG heeft ondertussen geregeld dat de goederen zonder probleem in Georgië zijn aangekomen. Deze spullen, die de kwaliteit van leven voor vele mensen flink verbeteren, zijn in drie ziekenhuizen in evenzoveel verschillende regio’s verdeeld.

‘Het is net of wij elkaar al heel lang kennen…’

Tinatin Turdziladze is 15 jaar. Ze heeft een zusje en een vader die werk heeft, haar moeder heeft dat helaas niet. Ik wilde haar helpen nadat ik een lezing bij ons in het dorp had bezocht waarbij Sandra Roelofs over haar leven en boek sprak. Tevens vertelde zij kleinschalige projecten te ondersteunen in haar nieuwe thuisland.

Ik ben zelf drie jaar ziek geweest en toen ik op de site van de SVVG keek, raakte Tinatin mijn hart op afstand . Zelf moeder van vier dochters en verpleegkundige, weet ik hoe belangrijk gezondheid is .

Op mijn verjaardag vierde ik dat ik weer gezond was en vroeg aan al mijn vrienden geld. Via de kerk in Varsseveld, waar ik actief ben in het jeugdwerk, werd er tijdens de jongerendienst collecte gehouden en zo ging de eerste 500 euro naar Tinatin. Pieter van Gelder die bevriend is met Sandra is naar Georgie gegaan en heeft het geld aan Sandra gegeven. Zo kwam het direct bij de vader van Tinatin. Van het in ontvangst nemen van het geld heeft Sandra foto’s gemaakt die ze via de mail heeft toegestuurd .

In december is er via een collecte weer ongeveer 100 euro opgehaald en door nog wat spaarpotjes in winkels te zetten met Tinatin’s verhaal erbij kon ik in januari 250 euro overmaken. Dit geld hadden mijn vrienden overgemaakt nadat ik bij hen langsgegaan was met een brief over hoe het gaat met Tinatin. Ook de groep waarmee ik mediteer heeft een bijdrage geleverd. Zo heb ik de tweede 500 euro kunnen overmaken op het SVVG-banknummer in Amsterdam. George heeft dit meegenomen. Ook is er een pakket gestuurd naar de tante van Tinatin in Tbilisi, met leuke cadeautjes en lekkers. Ik heb in de schoolkrant over Tinatin, met het verzoek aan alle ouders om een donatie. Want ik kan het natuurlijk niet alleen. Er komt waarschijnlijk ook nog een sponsorloop van onze jeugdclub van de kerk. Ik wil proberen elke maand wat over te maken . Met Tinatin mail ik nu en het gaat haar veel beter. In mei onderging ze weer een behandeling en ze is zeer dankbaar voor alles wat er voor haar wordt gedaan. Ze nodigt mij uit om haar te komen bezoeken en het is zeker mijn wens om haar een keer te ontmoeten. Het is net of het zo heeft moeten lopen en wij elkaar al heel lang kennen… Er is een liefdevolle vriendschap ontstaan.

Engelien Veerbeek.

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Comments are closed.