Nieuwsbrief – Editie 6, okt 2005

Beste vrienden,

Prachtig! We hebben (al)weer een project succesvol afgerond. En dat geeft een heel gelukkig gevoel. De verbouwing van het weeshuis is zo goed als klaar. Er moet nog een paar dingetjes gebeuren, maar voor de https://www.acheterviagrafr24.com/ rest kunnen we zeggen: ‘Yes, we did it!’.Bedankt ook ‘supersponsors’ Interpolis, Colour4kids, NDCO en Van Dalsum & Schouten!

Met de hulp van het personeel van het weeshuis essays-buy.com en de gouverneur van de regio Akhatsikhe konden we samen met ons plaatselijk SVVG-bestuur het werk snel starten. Zoals jullie weten -en het is ook op de foto’s op de site te zien- waren de sanitaire voorzieningen en leslokalen er heel slecht aan toe. Vooral de toiletten en de badkamer hadden op ons een bedroevende indruk gemaakt.

Maar… die situatie is nu voorbij en de kinderen hebben eindelijk de sanitaire voorzieningen die zij al heel make-essay.net lang verdienen. Vrijwel alles is nieuw gebouwd. En wat het belangrijkste is: de douches en toiletten zitten nu aan het gebouw vast. Dus de kinderen hoeven niet meer in strenge, barre winters tientallen meters naar de wc te lopen. Zo blijven zij een stuk gezonder. Want geestelijke gehandicapte kinderen die s’nacht, zonder voldoende kleding en schoenen, naar toiletten moeten rennen riskeren gevaarlijke situaties.

Verder hebben we (en dat was niet voorzien in het budget!) een nieuw waterreservoir en een nieuwe waterleiding moeten aanleggen. Wij hebben ook verf gekocht en een ruimte waar de kinderen kunnen spelen weer fris opgeknapt. Op dringend verzoek van de directie van de school hebben we ook veertig paar schoenen voor de kinderen bekostigd. Schoeisel is immers heel belangrijk voor hun algehele gezondheid.

Ik ben heel blij en gelukkig dat alles zo mooi in orde is. Het ziet er perfect uit. We hebben de verbouwing kwalitatief goed afgewerkt en opgeleverd. De kinderen waren echt blij. Vooral na de eerste douche die zij namen en toen ze voor de eerste keer hun handjes en gezichtjes in een schone, lichte ruimte konden wassen. Mooi hoor…

Maar -eerlijk is eerlijk- het ging niet altijd makkelijk. We hadden op zijn tijd weer tal van problemen en probleempjes. Soms konden we niet de geschikte mensen vinden, soms waren de materialen snel veel duurder geworden (gevolg van de echte vraag- & aanbod economie). Dus dat was passen en meten geblazen… Maar dankzij ons bestuur ter plekke konden we weer volgens planning werken en binnen het budget blijven. Ook omdat zij zelf het een en ander doneerden en niet altijd het geld uit ons potje gebruikten. Waarvoor hulde!

We hebben natuurlijk nog meer te vertellen, maar dat komt in de volgende nieuwsbrief. Als je wilt reageren -dat vinden we altijd leuk- stuur je complimenten, kritische noten, tips, klachten of ideeën maar op: info@svvg.nl. Kijk voor meer foto’s op:www.svvg.nl

George Chuzischvili

PS Een leraar handenarbeid heeft me de schoolwerkplaats laten zien. Hij heeft ons, héél erg bescheiden, gevraagd of wij voor de kinderen gereedschap, materiaal of machines konden verzorgen. Ik heb niets beloofd, maar als er ideeën of vrijwilligers onder jullie zijn hoor ik dat graag

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.

Comments are closed.